Otomatik Panjur Sistemleri
PANJUR NEDİR?
Güneş ışınlarını azaltmaya veya tamamen engellemeye yarayan, alüminyum veya PVC'den üretilen, doğramanın üstüne veya dışarıdan pencere üstüne monte edilen, kenarlarda bir ray üzerinde kayarak manuel veya otomatik olarak inip çıkan, katlanıp rulo olacak şekilde toplanan PVC veya Poliüretan Köpük Dolgulu Alüminyum Lamellerden oluşmuş sisteme panjur denir.
OTOMATİK PANJUR SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIR?
Otomatik panjur sistemleri, butonlarla veya alıcılara sinyal gönderen kumandaların, tüp motorları harekete geçirmesiyle raylarda hareket eden panjur profillerinin (lamel), kutu içerisinde toplanması prensibiyle çalışır. Otomatik panjur sistemlerinde kullanılan tüp motorlar olası zorlanmalardan dolayı oluşabilecek ısınmaya karşı termik korumalıdır.
PANJUR PROFİLLERİ NASIL SEÇİLİR?
Lamel seçimini etkileyen faktörlerin başında, panjurunuzun en ve boy ölçüleri gelmektedir. Her panjur profili, her açıklıkta ve yükseklikte kullanılamaz. Ayrıca evinizin konumu, almış olduğu rüzgar yükü en büyük etkenlerden biridir.
Alusel marka panjur profillerimizden, Poliüretan Dolgulu Alüminyum Panjur Profilleri, Poliüretan Dolgulu Çelik Panjur Profilleri veEkstrüzyon (Içi Boş) Alüminyum Panjur Profillerinitercih edebilirsiniz. Poliüretan Dolgulu Alüminyum Profillerde geniş renk yelpazemiz bulunmaktadır. Ekstrüzyon (Içi Boş) Alüminyum Panjur Profillerinde ise, fırınlı elektrostatik toz boya uygulamasıyla istediğiniz renk çeşidi uygulanmaktadır. Çelik ve içi boş alüminyum panjurprofilleri geniş tek parça açıklıklarda tercih edilir.
PANJUR MOTORLARI NASIL SEÇİLİR?
Panjur motoru seçimi yapılırken, panjur lameli, panjur yüksekliği, boru çapı ve panjur ağırlığı gibi kriterler göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca otomasyon sistemine göre düz panjur motorları veya kendinden alıcılı panjur motorları tercih edebilirsiniz. Motorlu panjur sistemlerimizde, Mosel Panjur Motoru ve Somfy Panjur Motoru seçeneklerimiz mevcuttur.
PANJUR ÖLÇÜSÜ NASIL ALINIR?
Uygun bir ölçüm aletiyle örneğin, metre yada lazer metre kullanarak, alttan panjurun üst kotuna kadar 3 noktadan kutunun geleceği yere kadar ölçün, en küçük ölçüden 2-3 mm düşüldüğünde panjurun kutu dahil ölçüsüne ulaşılır. Genişlik ölçüsü için 3 noktadan dikmelerin geleceği yerleri ölçün, en küçük ölçüden 2-3 mm düşüldüğünde panjurun dikme dahil ölçüsüne ulaşırsınız. Daha fazla ayrıntı ve görsel için teknik bilgiler bölümümüzde, Panjur ve Kepenk bölümünü ziyaret edebilirsiniz.
PANJUR FİYATLARI NASIL HESAPLANIR?
Panjur tek bir ürün gibi görünse de, aslında birçok bileşenden oluşmaktadır. Birçok müşteri fiyat sorarken panjurun m2 fiyatını sormaktadır. Panjur fiyatlarını m2 olarak veren kişiler her panjurda tekil kullanılan ürünlerin fiyatlarını da m2 bazında arttırarak size sunmaktadır. Bazı örneklerle açıklamak gerekirse; Motorlu panjur sistemlerinde aynı ene sahip yüksekliği fazla olan panjurlarda sekizgen boru, çelik askı, buton, alıcı, kumanda, boru başı ve daha birçok panjur aksesuarındanbelirli adetlerde ve metrajlarda kullanılmaktadır. Bu aksesuarlar m2 ile çarpılarak sizden daha fazla para alınmaktadır. Bazı durumlarda panjur kutuların sarım çapları yetmekte ve panjur motorlarının da güçleri bu farklı ölçülerdeki panjurlarda aynı çıkmaktadır. Farklı endeki aynı yükseklikteki panjurlara bakacak olursak ise, buton, alıcı, kumanda, yan kapaklar, panjur kutusu, panjur dikmeleri ve bazı diğer panjur aksesuarlarınınfiyatları m2 bazında arttırılarak sizlere sunulmaktadır. Panjurların m2 fiyatında sadece mantıklı olan artış, panjur profillerindedir. En doğru panjur fiyatı, panjur fiyatlandırma yazılımları ile verilen fiyatlardır. En doğru motorlu panjur fiyatını, ücretsiz almak için satış personellerimize iletişimbilgilerimizden ulaşabilirsiniz.
PANJUR SİSTEMLERİ
Panjurlar çalışma prensibi olarak ikiye ayrılır. Bunlar manuel panjurlar ve otomatik panjurlardır. Manuel panjur sistemlerinde, otomatik makara sayesinde panjur ipi boruya sardırılır ve panjur lamelleri rulo olacak şekilde toplanır. Otomatik panjur sistemlerinde ise otomatik makaranın yaptığı işi motorlar yapmaktadır. Motorlu panjur sistemlerini otomasyon bazında incelediğimiz zaman, butonlu panjur ve kumandalı panjur sistemleri olarak ikiyi ayırmaktayız. Kumandalı panjur sistemlerinde panjur alıcı ve kumandaları için Mosel Kontrol Ürünleriveya Somfy Kontrol Ürünlerindentercih yapabilirsiniz.
Panjur sistemlerini yapısal olarak üçe ayırabiliriz,
1) Dıştan Takma Panjur Sistemleri
Evlerde ve işyerlerinde sıkça kullanılan bu panjur sistemi, tüm pencere ve kapı sistemleri ile uyum içerisinde çalışmaktadır. Motorlu ve manuel seçenekleri ile kişinin isteğine uygun olarak farklı ebatlarda üretim ve montajı yapılmaktadır. En çok tercih edileni panjur sistemi dıştan takma sistemlerdir, çünkü herhangi bir ekstra tadilat işlemi gerektirmez. Direk binanın dış yüzeyine takılmaktadır. Otomatik panjur sistemlerinde, butonlu ve kumandalı sistemleri tercih edebilirsiniz.
2) Monoblok Panjur Sistemleri
Monoblok panjur sistemleri, binanızın dış cephesinde mimari estetiği bozmadan, doğramadankutu payı düşülerek, doğrama ile birlikte binanızın iç cephesinemontajı yapılacak şekilde tasarlanmış bir panjur sistemidir. Monoblok panjurlar, doğraması yapılmamış her türlü yeni binaya veya doğraması yenilenecek olan eski binalara rahatlıkla uygulanabilir.Monoblok panjur sistemlerini diğer panjur sistemlerinden ayıran en önemli özellik, duvara değil PVC pencerelerin veya PVC kapıların üzerine montajının yapılmasıdır. Mevcut doğramaların üzerine montaj işlemi gerçekleştirilemez. Geniş renk yelpazemiz sayesinde, doğrama ile bütünleşen renklerle bir bütünlük sağlanır. Bakım ve temizlik gibi işlemler iç kısımda bulunan müdahale kapağından yapılacağı için çok pratiktir. Winsa Monoblok Panjur Kutusu sistemlerinde kutu boyutları panjurunuzun yüksekliğine göre değişmektedir. Renk seçeneklerimize ve daha fazla bilgiye ürünlerimiz bölümünden panjur sistemlerini seçerek ulaşabilirsiniz. Dıştan takma panjur sistemlerinde olduğu gibi manuel panjur ve otomatik panjur sistemi uygulanabilmektedir.
3) Detay (Gizli Kutulu) Panjur Sistemleri
İnşaatların duvar örülmesi aşamasındayerleşimi sağlanan EPS yalıtımlı panjur kutularıyla sistem oluşturulmaya başlanır. Kutuların montajı yapılır ve sıvaya hazır hale gelir. Kutular, toplandığı zaman rulo haline gelen lamelleri koruma görevini üstlenir. Bu ürünle, binanızın mantolama işlemi tamamlanmış olup, ısı ve ses yalıtımı sağlanır. Kutular takıldıktan sonra panjurunuzun geri kalan bileşenleri sisteme adapte edilir. Thermaroll marka yalıtımlı panjur kutuları hakkında daha fazla bilgiye ürünlerimiz bölümünden ulaşabilirsiniz. Diğer sistemlerde olduğu gibi manuel panjur ve otomatik panjur sistemi uygulanabilmektedir.
ALÜMİNYUM PANJURLARIN SAĞLADIĞI FAYDALAR
- Alüminyum panjurlar, yalıtım sağlayarak kışları soğuktan, yazları ise sıcaktan korunmanızı sağlar. Fatura tutarlarınızı düşürür, bu sebeple bütçe dostudur.
- Yaşam kalitesini bozan gürültü kirliliğini minimum seviyeye indirirler.
- Panjurlarınızı kapattığınız zaman, evinizi istenmeyen bakışlardan korumuş olursunuz.
- Panjur sistemleri hırsızlara karşı caydırıcı bir faktördür.
- UV ışınlarına karşı mükemmel koruma sağlar ve eşyalarınızın, mobilyalarınızın ve parkelerinizin ömrünü uzatır.
- Alüminyum panjurlar, yapısı gereği paslanmaz ve uzun senelerce kullanılabilir.
- Otomatik panjur sistemleri, güç uygulaması gerektirmediği için hasta ve yaşlılar için büyük kolaylık sağlamaktadır.
- Panjurlar evinize değer katar, satmaya ve kiraya vermeye düşündüğünüz zaman, yapmış olduğunuz yatırım sizlere daha fazla getiri sağlayacaktır.
OTOMATİK PANJURLAR KULLANILIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DURUMLAR
- Panjurunuzun lamel, kutu ve dikmelerinde gözle görülebilir büyük hasarlar varsa, otomasyon sistemi çalıştırılmamalıdır.
- Otomatik panjur sisteminize sadece yetkili kişiler müdahale etmelidir. Panjurlar kesinlikle elle zorlayarak açılmamalıdır. Sistemde elektrik var ise elektrik kesildikten sonra manuel olarak açılmalıdır.
- Otomasyon sisteminizin, elektrikle çalışan motor ve alıcıları su ile temas etmemeli, nemli ortamlarda iyi muhafaza edilmelidir.
- Otomatik butonlu panjurlarda işlem bittikten sonra anahtarın nötrduruma getirilmesi gerekir. Bu şekilde kullanılmaz ise; motora sürekli elektrik akımı gelecektir.Bunun sonucunda motor ısınacak ve performansı düşecektir, kalkarken veya inerken yarıda kalacak ve verdiğiniz komutu tamamlayamayacaktır. Bunun sebebi panjur motorunun ısıya karşı termik korumalı olması ve kendini korumaya almasıdır. Bu durumda motorun soğumasını beklemek gerekir.
- Kumandalı panjur sistemlerinde panjur kumandası ortada bırakılmamalıdır. Duvara asılmalı yada çekmece içinde saklanmalıdır. İstem dışı temas durumlarında, panjurların altında cisimler kalabilir ve panjurunuza zarar verebilir.
- Panjurunuzun lamellerinin hareket ettiği dikme aksında, herhangi bir cisim veya kutu bulunmamalıdır. Çalıştırmadan önce kontrol edilmelidir.
Motorlu panjur, manuel panjur, winsa monoblok panjur, mosel panjur motoru, somfy panjur motoru, mosel alıcı ve kumandalar, somfy alıcı ve kumandalar ve diğer ürünlerimiz hakkında ayrıntılı bilgi, panjur fiyat teklifi ve termin sürelerine ulaşmak için bize e-mail, telefon ve whatsapp ile ulaşabilirsiniz.